Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...

Dr Loosen riesling

€21,95

Druif: Riesling
Streek: Mosel, Duitsland
Lekker bij: aperitief, salades, knolgroente, ceviche, snoekbaars, forel
Inhoud - % vol: 750ml 12%
Smaak: droog - witte perzik - appel - elegant - mineralig

Beschikbaarheid:
Op voorraad

 

Riesling van eigen wijngaarden uit het dorp Graach (wat je in de Bourgogne een
‘village-wijn’ zou noemen). Komt van gaarden met blauwe leisteenbodems, die de meest
elegante wijnen van het domein voortbrengen. Verse witte perzik, appels, en iets muntigs in
geur en smaak. Droog en verkoelend mineralig.

Wijnhuis:

Het wijngoed Dr. Loosen bevindt zich tussen Bernkastel en Graach, aan de middenloop van de Moezel. Het zit al ruim 200 jaar in de familie. Ernst (zeg maar Erni) Loosen nam het stokje in 1988 over, en bracht het bedrijf naar de (inter)nationale top. Onder andere door onvermoeibaar de wereld door te trekken om het evangelie van de riesling te verkondigen.

Het wijngaardareaal van dit domein is van ongeëvenaarde kwaliteit, met de beste posities op Grosse Lagen (Grand Cru wijngaarden) aan de Mittelmosel: op de blauwe leisteen van oa Bernkasteler Lay, Graacher Domprobst en Himmelreich en Wehlener Sonnenuhr, op het rood vulkanisch gesteente van de Ürziger Würzgarten en op de rode leisteen van Erdener Treppchen en Prälat. De laatste gaard (de beste van de Mittelmosel) telt slechts 1,6 HA, waarvan Loosen bijna de helft bezit.

Als dit nog niet genoeg is: al zijn wijnstokken rusten op de originele wortelsystemen: Phylloxera is nooit in dit deel van de Moezel geweest. Wijnen van Alte Reben van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd boven de 100 (!) jaar zijn dan ook geen uitzondering.

Het wijnhuis is traditioneel gespecialiseerd in het maken van droge (riesling) wijnen, al maken ze ook verschillende gradaties zoet en edelzoet.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen